CARNESTOLTES 2022

Dijous, 17 de de març de 2022 a les 00:00

Tot a punt perquè Sa Majestat Carnestoltes visiti Tona.

El Rei Carnestoltes arriba aquest proper diumenge a Tona per presidir una setmana d’activitats i diversió al municipi. Durant l’acte, l’alcalde, Amadeu Lleopart, cedirà d’alcaldia durant una setmana.

El Carnestoltes de Tona, organitzat per les AFA’s de les escoles de Tona i persones a títol individual, tindrà una mirada popular i familiar com així ha estat en les darreres edicions que es van poder celebrar amb normalitat abans de la pandèmia de la COVID-19.

Per anunciar la festa es va portar a terme un concurs de cartells entre els infants del poble i, gràcies a les seves propostes hi ha fins a 4 cartells anunciant 3 dies de gresca i disbauxa. Les activitats programades són les següents:

Diumenge 20 de març
ARRIBADA DE SA MAJESTAT CARNESTOLTES
17 hores - De la plaça del'Hostal a la plaçaMajor

Divendres 25 de març
CARNESTOLTES INFANTIL
Música i ball ambJAUME BARRI
17.30 hores - Plaça Major

Dissabte 26 de març
RUA DE CARNESTOLTES
17.30 hores, Concentració de carrosses
18.00 hores, Inici de la rua (AntoniFigueras, carrer Major, carrer Barcelona, plaça de l’Hostal i tornada. Veure imatge adjunta.)
20.00 hores, Concert amb BLÚ VERSIONS

Inscripcions a la rua

Juntament amb la presència del Rei Carnestoltes, una altra de les novetats d’enguany, són les consignes de poble que ens ha fet arribar el mateix Rei Carnestoltes. Així, qualsevol persona que vulgui participar o col·laborar amb el Carnaval, i fer-lo així més lluït serà podrà seguir aquesta sèrie de consignes:

.- Dilluns 21: portar mitjons de colors diferents ben visibles i la cara pintada.

.- Dimarts 22: anar vestits i vestides d’un ofici.

.- Dimecres 23: portar pijama.

.- Dijous 24: dur la roba d’un mateix color.

.- Divendres 25: disfressa lliure.

A més, el tema de la rua del dissabte 26 són... els animals!

Les vostres filles i fills participaran al Carnaval?
Sortir de festa segurament és un tema habitual de conversa i negociació a les famílies amb adolescents. Sovint apareixen dubtes com què fer davant la primera vegada que un/una adolescent demana anar a una festa sol/a? I si és de nit? A quins pactes hem d'arribar de mutu acord? Quins consells són importants?

Des de la Taula d’oci nocturn de la Mancomunitat La Plana, configurada per les regidories de joventut, igualtat, feminisme i lgtb s’ha preparat un document conjunt amb l’objectiu d’oferir eines i recomanacions i poder acompanyar a les famílies en la gestió de la participació als Carnavals des de casa. (veure arxiu adjunt)

Darrera actualització: 24.03.2022 | 13:04