La Diputació de Barcelona s’encarregarà de la millora i el manteniment del camí a Muntanyola

Dilluns, 23 d'octubre de 2023 a les 00:00

Els ajuntaments de Tona i Muntanyola han tancat amb la Diputació de Barcelona la millora i el manteniment de la carretera de Muntanyola. 

Aquesta via asfaltada es troba ubicada geogràficament a Tona, però està definida de ‘funcionalitat supramunicipal’, perquè afecta els veïns de Muntanyola en el pas pel camí ubicat a terrenys tonencs.

Per suportar la càrrega del manteniment de la via, la Diputació de Barcelona millorarà la seguretat viària del camí. A les actuacions que començaran a finals de novembre, al llarg dels 2 km que disposa, es millorarà el drenatge, els ferms, l’equipament de seguretat i la senyalització. L’actuació està pressupostada en 560.000 €.

Un cop finalitzada l’obra, la mateixa Diputació de Barcelona assumirà el manteniment de la via. Durant els mesos de fred, també farà la vialitat hivernal en el cas que nevi i la neteja de marges.

L’alcalde de Tona, Lluís Ges ha valorat positivament l’acord. “És una demanda històrica dels nostres veïns del poble de Muntanyola i des de l’equip de Govern sempre els hi hem donat el nostre suport”, ha declarat.

En aquest sentit, Ges ha detallat que a la convocatòria hi han participat els propietaris dels terrenys afectats durant el transcurs de l’obra per donar visibilitat i informació sobre les actuacions.

Per la seva banda, Carles Morera, alcalde de Muntanyola ha agraït a la Diputació de Barcelona “la seva predisposició perquè l’obre es porti a terme”, així com ha volgut agrair a l’equip de Govern de l’Ajuntament de Tona, i també a l’alcalde anterior, Amadeu Lleopart, la col·laboració els darrers anys.

 

Darrera actualització: 24.10.2023 | 10:31