DONA SANG A TONA I FES D'AMIC INVISIBLE

Dilluns, 28 de novembre de 2022 a les 00:00

Tona acull una campanya de donació de sang el proper 7 de desembre a 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores

Cada dia fan falta a Catalunya un miler de donacions de sang per atendre les necessitats dels pacients ingressats en clíniques i hospitals. Per aquest motiu, Tona acull una campanya de donació de sang el proper 7 de desembre a l’Espai Muriel Casals en horari de 10 a 14 i de 17 a 21 h.

La sang no es pot fabricar i l’única manera d’assegurar-nos que tothom tindrà la sang necessària és la donació altruista. Des del Banc de Sang convidem a tothom a fer el millor regal per aquests dies: anar a donar sang. Tots els donants s’emportaran el calendari d’advent més dolç i solidari, el del Banc de Sang.

Durant el mes de desembre, la donació baixa pel canvi d’hàbits de la ciutadania: vacances, dies festius, celebracions de Nadal, etcètera. A més, aquest any el pont del 6 i el 8 de desembre fa preveure una disminució encara més gran.

Tona compromesa amb la donació

Tona homenatja els donants de sang amb la inauguració d’un monument, obra de l’escultor Pere Parés Bartrina.

L’acte tindrà lloc el diumenge 27 de novembre de 2022 a les 12h, en el marc de la Festa Major de Sant Andreu, al començament del carrer de Torras i Bages (cantonada amb el carrer Travessia).

Un calendari d’advent únic

A més, des de l’1 de desembre, al web donarsang.gencat.cat també s’hi podrà trobar un calendari d’advent digital, que contindrà missatges d’agraïment de persones que han necessitat sang i curiositats al voltant de la donació.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

  • Tingui entre 18 i 70 anys
  • Pesi 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Les persones que mai hagin donat sang i tinguin dubte de si poden donar-ne, tenen l’opció d’escriure al WhatsApp del Banc de Sang 677 07 17 56, a les xarxes socials @donarsang o bé a atencioaldonant@bst.cat. També poden trucar al 93 557 35 66.

A més, qui hagi anat a l’estranger pot consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.

Darrera actualització: 28.11.2022 | 12:25