Dos tonencs participen en la formació d’auxiliars d’activitats forestals

Dimecres, 25 d'octubre de 2023 a les 00:00

Aquesta formació serà acompanyada amb pràctiques en centres de treball i brigades municipals.

La Mancomunitat La Plana conjuntament amb l’Institut de Tona i l’associació Estella Montseny, i en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat, imparteix per segon any consecutiu el curs per a formar joves com a auxiliars d’activitats forestals.

En aquesta edició, hi han participat una desena de joves d’entre 16 i 21 anys, entre els quals hi ha dos joves tonencs. La intenció és que aquests joves, que no disposen del graduat de secundària, puguin continuar amb els seus estudis de formació professional, i al mateix temps, adquireixin competències transversals i professionals per poder començar a treballar.

Els joves aprenen tasques pràctiques com netejar i desbrossar zones forestals, recuperar el bosc de ribera i entorns, decorar amb elements naturals, o crear petits vivers de producció de planta autòctona. A més a més, tindran l’oportunitat de realitzar 180 hores de pràctiques en centres de treball i brigades municipals dels pobles mancomunats.

El programa de Formació i inserció (PFI) en la modalitat de Pla de Transició al Treball (PTT) d’auxiliar d’activitats forestals és una formació de primer nivell de qualificació dins dels estudis de formació professional. La matrícula al PFI per al curs 23-24 continuarà oberta fins a mitjan novembre.

Més informació en aquest enllaç.

Darrera actualització: 25.10.2023 | 14:15