El conseller de Salut visita els nous espais d'atenció primària ampliats a Tona

Dilluns, 8 d'abril de 2024 a les 00:00

El CAP s'ha ampliat en gairebé 700 metres quadrats que han permès incorporar consultes, una àrea d’activitats comunitàries i una nova base de suport vital bàsic del Servei d’Emergències Mèdiques.

 

El Departament de Salut ha enllestit aquest mes de març les obres d’ampliació del centre d’atenció primària de Tona. El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha visitat avui el centre acompanyat de l'alcalde, Sr. Lluís Ges, i la regidora d'Hisenda, Sra. Judit Sardà, i ha parlat amb els professionals d’atenció primària.

Les obres d’ampliació n’han canviat la fesomia. L’ampliació ha comportat doblar la superfície del centre d’atenció primària. Dels 689 metres quadrats que tenia, se’n van reformar 224 i, a més, es va ampliar amb 640 metres quadrats de nova construcció fins a disposar d’un equipament de 1.329 metres quadrats.

Aquesta reforma i ampliació ha permès una important millora dels espais dotant de 9 consultes noves per a medicina general, odontologia i pediatria. També en els espais de nova construcció s’ha habilitat un espai per a activitats comunitàries i una nova base de suport vital bàsic del SEM i espais per als seus professionals. A més, les obres han permès redistribuir els espais anteriors per a adequar-los a les necessitats d’activitat assistencial actuals. El Centre d’Atenció Primària també ha canviat completament la seva imatge exterior amb un ampli porxo que permet l’accés al centre i un nou pati posterior que dota de major il·luminació natural i vistes a les noves consultes del centre.

El conseller Balcells, durant la visita als nous espais, ha destacat la voluntat d’adequar els edificis a les necessitats assistencials de la població i ha indicat que “el resultat és excel·lent, amb un edifici que millora el servei assistencial a les persones i millora les condicions de treball dels professionals”.

 

Darrera actualització: 08.04.2024 | 14:10