ESTRENEM CAMPANYA PER FOMENTAR EL JOC LLIURE D’ESTEREOTIPS DE GÈNERE

Dijous, 22 de desembre de 2022 a les 00:00

La campanya va adreçada a infants i a la població adulta, ja que és durant la infància de les criatures que les persones adultes tenen l’oportunitat de reflexionar i educar en valors d’igualtat de gènere i així fer possible que desenvolupin tot el seu potencial en qualsevol dels àmbits de la vida, sense discriminar les persones, i sempre valorant i respectant les diferències.

Des que naixem, aprenem a socialitzar-nos i a desenvolupar les nostres capacitats personals, les actituds i habilitats necessàries per a la vida. Ara bé, malauradament, és una realitat que per tradició encara hi ha joguines i activitats que s’associen a nens o a nenes, fet que fa que es continuïn perpetuant estereotips i rols de gènere que impedeixen el ple desenvolupament dels infants.

L’ús sexista de les joguines és un tipus de violència implícita i invisibilitzada, i el joc és una activitat bàsica per a la vida de les persones i una molt bona proposta per aprendre; és per això que la Regidoria de Feminismes i LGTBI, conjuntament amb la Mancomunitat La Plana, ha elaborat la campanya “A què juguem? Tot comença en el joc”, una campanya per fomentar el joc lliure d’estereotips de gènere entre la ciutadania.

La campanya consta de diversos missatges en forma de consells i es transmeten de manera diferent en funció de les persones receptores. Per una banda, els adreçats a les persones adultes es transmeten a través d’un cartell que es pot veure en diversos espais físics del municipi i per mitjà d’imatges en les xarxes socials. Per altra banda, els adreçats als infants es comuniquen mitjançant un joc: un sabater, el qual s’està distribuint en els centres educatius i altres espais. Depenent de l’edat de l’infant, serà necessari el suport d’una persona adulta per acompanyar a entendre i jugar amb els missatges que conté.

Tots els materials estan disponibles a la pàgina web de la Mancomunitat La Plana.

Darrera actualització: 15.12.2022 | 12:12