Festa major de Sant Andreu 2023

Dilluns, 13 de novembre de 2023 a les 00:00

Presentada la Festa major d'hivern 2023, que s'estendrà des del 18 de novembre fins al 3 de desembre.

Els actes s'estendran des del 18 de novembre fins al 3 de desembre. En aquesta nova edició de la festa hi haurà més d'una vintena d'esdeveniments en els quals destaquen el concurs de fotografia (dissabte, 18 de novembre), la fira Joc Joc (dissabte, 25 de novembre) o el lliurament del premi Mil·liari a la Sra. Montserrat Cabanas i Serrallonga (dijous, 30 de novembre).

Pel que fa als actes vinculats al patrimoni trobem la jornada de portes obertes al Camp de les Lloses - Jaciment i Museu (diumenge, 26 de novembre) o la visita guiada a Can Sebastià (dissabte, 2 de desembre).

Una de les novetats en aquesta edició és el retorn de la 'Baixada del Call - GP de carretons més esbojarrats).

La història de la Festa

A l'acta de consagració de l'església del Castell de l'any 888, hi trobem documentada la consideració de l'apòstol Andreu com a patró de la parròquia de Tona. Des de temps immemorials, per aquesta festivitat, Tona ha celebrat la seva Festa Major a partir d'actes religiosos i populars.

En les darreres dècades han pres el protagonisme de la festa les activitats organitzades per l'Ajuntament, les entitats i els col·lectius locals. A partir dels anys vuitanta, s'hi incorpora el joc com a element essencial, a través de l'antiga Fira de la Pesseta i l'actual Fira Joc Joc.

Cal esmentar també que, mantenint la fidelitat a l'origen d'aquesta Festa Major, el dijous 30 de novembre a les 11 del matí, a l'església parroquial, se celebrarà l'ofici solemne en honor a sant Andreu.

Us convidem a vèncer el fred i gaudir d'aquests actes populars i festius que, ben segur, escalfaran a la ciutadania tonenca amb cultura, joc i bon ambient.

Darrera actualització: 08.01.2024 | 13:09