IL·LUMINACIÓ D'INFRAESTRUCTURES EN FAVOR DEL COLANGIOCARCIONOMA

Dimecres, 2 de de febrer de 2022 a les 00:00

És el segon any consecutiu que l’Ajuntament de Tona i Osona Contra el Càncer uneixen forces per sensibilitzar a la població d’aquest tipus de càncer.

Aquest acte se celebra en record de Maria Carme Molera que va lluitar contra aquesta malaltia

Amb motiu el Dia Internacional de Conscienciació del Colangiocarcinoma (CCA) o càncer de les vies biliars, el 12 de febrer, l’Ajuntament de Tona i Osona Contra el Càncer han promogut la il·luminació de color verd a diverses infraestructures com el Castell de Tona i les rotondes de Tona en representació d’aquesta malaltia. Aquest acte de sensibilització ha estat encapçalat per Elisabeth Baucells Molera, que col·labora amb la Cholangiocarcinoma Foundation d’Estats Units des del juliol de 2019, quan Maria Carme Molera, la seva mare, va ser diagnosticada d’aquesta malaltia.

Aquest tipus d’iniciatives obren els ulls a la població envers els diversos tipus de càncers existents i mostra que cal continuar apostant a favor de la investigació per tal d’aconseguir opcions de tractament addicionals.

Sobre el colangiocarcinoma:

El colangiocarcinoma, un càncer rar molt letal i de mal pronòstic, sorgeix dels conductes biliars al fetge. Amb uns 10.000 casos a l'any diagnosticats als Estats Units, el colangiocarcinoma és el segon càncer de fetge primari més comú al món. Té un pronòstic deficient, ja que usualment és asimptomàtic en estadi primari i quan es diagnostica ja es troba en una fase avançada. Aquest fet comporta que el tractament sigui ineficaç en la majoria dels casos, destacant la necessitat imminent de noves teràpies.

Darrera actualització: 02.02.2022 | 11:53

Imatges

Colangiocarcionama2 Colangiocarcinoma4 Colangiocarcionama4