LA JUNTA DE L'ASSOCIACIÓ DE GENT GRAN DE TONA PARTICIPA A LA TROBADA DE JUNTES DE LA MANCOUNITAT LA PLANA

Dissabte, 26 de novembre de 2022 a les 00:00

Folgueroles acull la segona trobada de Juntes Directives d’entitats de gent gran de la Mancomunitat La Plana.

La trobada, adreçada a les juntes directives de les associacions de gent gran, es va realitzar el dilluns 14 de novembre amb l’objectiu de continuar reforçant el vincle i acompanyar-les en el seu procés d’enfortiment.

La trobada va comptar amb la participació de 24 persones de les juntes directives del Casal Sant Jordi d’Aiguafreda i Sant Martí de Centelles, la Llar del Jubilat dels Hostalets de Balenyà, el Casal de Folgueroles, l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Sant Miquel de Balenyà, l'Associació de Jubilats de Taradell, l'Associació de Jubilats de Tona i el Casal Flor del Montseny de Viladrau.

La jornada va començar amb la realització d’una activitat grupal: un circuit d’orientació pels voltants de l’ermita de la Damunt de Folgueroles, guiada per la guia de muntanya Marta Presseguer. Durant aquesta activitat, els grups heterogenis de les diverses directives, havien de trobar una sèrie de valises per la zona, havent-se d’organitzar, orientar i prendre decisions sobre el mapa que se’ls havia facilitat a l’inici.

La segona part de la trobada es va realitzar al Casal de Folgueroles on, després d’esmorzar, es va fer una sessió de reflexió al voltant de com s’estan organitzant actualment. Es van recollir i compartir aspectes com la gestió i el dia a dia de l’entitat, les activitats que s’hi programen, la comunicació amb les persones sòcies així com la ciutadania en general, el seu finançament, etc. i aquells aspectes i estratègies que permetrien millorar-ne el funcionament.

A inicis d’any ja es va realitzar la primera trobada de caire més formatiu al municipi de Santa Eulàlia de Riuprimer, amb unes sessions sobre les obligacions econòmiques i fiscals de les entitats. En aquella primera trobada, ja es va recollir la demanda de realitzar una segona trobada per continuar compartint espais comuns entre les entitats.

L’organització de la formació ha anat a càrrec de La Mancomunitat La Plana i en coordinació amb els Ajuntaments de cada municipi, a través del programa de dinamització de gent gran.

Darrera actualització: 25.11.2022 | 10:52

Imatges