LA JUNTA LOCAL DE SEGURETAT CONSTATA LA REDUCCIÓ DE ROBATORIS AMB FORÇA

Dimecres, 23 de de març de 2022 a les 00:00

En la darrera reunió ordinària de la Junta de Seguretat Local, en què intervenen, a més de la Policia Local de Tona, els altres cossos i forces de seguretat que operen a Catalunya, es va posar de manifest la reducció dels robatoris amb força ocorreguts al municipi des del passat mes d’octubre de 2021.

L’inspector Joan Salamaña, cap de l’Àrea Bàsica Policial d’Osona dels Mossos d’Esquadra, en la seva explicació de les dades interanuals de Tona, va valorar positivament la reducció dels robatoris amb força al municipi, si bé va posar de manifest els treballs constants de la unitat de robatoris del cos. Aquesta operativa ha permès la detenció de dos grups que operaven a la comarca, per factors com la proximitat amb l’àrea metropolitana, el fàcil accés per mitjà de la carretera C-17, i l’alt valor d’alguns del immobles.

Malgrat no tractar-se d’un problema únic a Tona, sinó comú a la resta de pobles de la comarca, arran d’alguns robatoris produïts durant els primers mesos d’aquest any, des del passat febrer es porten a terme controls als diferents accessos de les poblacions osonenques. En el cas de Tona en particular, el cos de Mossos d’Esquadra compta amb la col·laboració activa dels agents del cos de Policia Local, que també porten a terme controls a les entrades principals del poble.

Per últim, tant els responsables del cos de Mossos d’Esquadra com el cap de la Policia Local de Tona, Ferran Pérez, van destacar la importància de prendre mesures d’autoprotecció a les llars i denunciar, sempre que es pugui, qualsevol tipus de sospita que la ciutadania tingui, ja que aquest fet posa en alerta els cossos de seguretat i els pot ajudar en els operatius que tenen en marxa. Tanmateix, recorden la importància d’utilitzar el telèfon d’emergències 112, atès que hi ha canals d’accés públic que poden generar certa alarma social.

 

Darrera actualització: 23.03.2022 | 16:59