LET'S CLEAN UP! NETEGEM EL NOSTRE ENTORN

Divendres, 29 de d’abril de 2022 a les 00:00

De l’1 al 8 de maig es duran a terme accions de neteja de residus de l’entorn natural de Tona, en el marc de la campanya Let’s Clean Up Europe.
 

Es tracta d’una acció comuna a tot Europa, que enguany arriba a la 9a edició, per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura, i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

Tona s’ha adherit a la campanya i es fa una crida a la ciutadania a participar-hi, en col·laboració amb entitats, centres educatius i la Mancomunitat La Plana.

Divendres 6 de maig a les 18 h a l’aparcament de la plaça de l’Església. Neteja dels entorns del municipi.

El municipi es suma al repte Catalunya Clean Up Challenge, amb un repte específic per Tona consistent en recollir 1000 peces de brossa, a través de l’App Litterati. Entre les persones participants es sortejaran dues entrades per al festival Una Tona de màgia.

Els centres educatius també hi participen amb accions de neteja durant la setmana, i exposaran els residus recollits al costat de la xemeneia de Can Codina. Tots aquests residus procurarem fer-los desaparèixer durant el taller de Màgia Sostenible que es realitzarà a la Sala de Can Codina en el marc dels festival UNA TONA DE MÀGIA el dissabte, 7 de maig, a les 10:00 del matí. Ho aconseguirem?

Totes les accions acabaran amb una caracterització i recompte dels residus, i una xerrada-debat per posar en comú l’experiència entre les persones participants i tractar les mesures preventives i correctores més idònies a implementar per evitar nous abocaments incontrolats i noves neteges.

Es recomana a les persones voluntàries que hi participin que portin guants reutilitzables, calçat i roba còmoda.

L’edició Let’s Clean Up 2021 de la Mancomunitat La Plana va comptar amb la participació d’un total de 1.415 persones voluntàries de vuit municipis, i es van recollir un total de 1.205,5 kg de residus.

Darrera actualització: 05.05.2022 | 11:17