Mapa de Patrimoni Cultural de Tona, un gran projecte de poble

Dimarts, 23 d'abril de 2024 a les 00:00

Gent de Tona, us volem demanar tota la col·laboració per un projecte col·lectiu que té a veure amb el nostre patrimoni!

 

Un Mapa de Patrimoni Cultural és un exhaustiu inventari que recull tots els elements del patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural d’un municipi. I té l’objectiu de proporcionar a la ciutadania i a l’ajuntament pertinent una eina de coneixement i de gestió que li permeti establir mesures de recerca, protecció, conservació, i dinamització social del seu patrimoni cultural i natural. 

La Diputació de Barcelona impulsa i elabora els Mapes de Patrimoni Cultural a sol·licitud dels ajuntaments. Tona ha aconseguit la subvenció que permet l’elaboració del seu Mapa de Patrimoni durant aquest 2024, i ara mateix s’hi està treballant amb l’empresa Triade Serveis Culturals de Vilafranca del Penedès. El seu personal tècnic, Josep Anton i Marta Maragall estan realitzant el treball de camp fins al mes de juny per recollir tota la informació. És per això que els veureu en el nostre municipi fotografiant elements del patrimoni local, i visitant les masies del terme; i és probable que us preguntin sobre el patrimoni que tenim.

Cada Mapa de Patrimoni està acompanyat d’una memòria que inclou una valoració global del conjunt patrimonial del municipi. Quan tinguem acabat el Mapa de Patrimoni de Tona el podrem consultar a través de les webs de Tona i de la Diputació de Barcelona.

 

Darrera actualització: 23.04.2024 | 13:09