Nou curs de tallers de gent gran en marxa

Dijous, 24 d'octubre de 2013 a les 12:20

10a edició dels Tallers de gent gran a la Mancomunitat La Plana

La primera setmana d'octubre es va donar el tret de sortida al curs 2013-2014 de Tallers de gent gran que organitzen conjuntament la Mancomunitat La Plana i els ajuntaments d'Aiguafreda, El Brull, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer,Taradell i Tona.

Els tallers de gent gran, que consten de diverses línies de treball enfocades totes elles a la millora de la qualitat de vida de les persones grans, tindran continuïtat fins al mes de juny del proper any.

Aquest curs 2013-2014 un total de 140 persones grans d'aquests municipis gaudeixen d'activitats d'animació sociocultural al seu propi municipi, adreçades i dissenyades especialment per a elles.

Els tallers amb més bona acceptació són els de psicomotricitat, en els que es treballa la força, el control postural, la resistència, la flexibilitat, la coordinació i l'equilibri a través d'exercicis i estiraments adaptats a les capacitats físiques de cada participant. Els tallers d'estimulació cognitiva també tenen una alta participació, seguits dels de creativitat, informàtica i lleure i salut.

L'organització d'aquest tallers, majoritàriament subvencionats pels ajuntaments, és liderada pel programa de dinamització de gent gran de la Mancomunitat La Plana que té l'objectiu de promoure un envelliment actiu a la població major de 65 anys mitjançant l'ocupació saludable del temps lliure, el treball per a l'autonomia i la consolidació d'espais de relació social.

Paral·lelament a aquests tallers hi ha una programació diversa adreçada a les persones grans que inclou, també, altres activitats d'animació sociocultural i dinamització en cada municipi com són cicles de xerrades sobre temes diversos, activitats intergeneracionals, formació per les juntes dels Casals d'Avis, intercanvis de casals de gent gran, etc.

A aqueta oferta d'activitats lúdiques i formatives cal sumar-hi les que organitzen a títol propi els Ajuntaments i els casals i associacions de gent gran d'alguns d'aquests municipis.

Dinamització de la gent gran
Àrea de Serveis Socials i Ciutadania
Mancomunitat La Plana

Darrera actualització: 24.10.2013 | 12:43