NOVES PARELLES LINGÜÍSTIQUES A LA MANCOMUNITAT LA PLANA

Divendres, 25 d'octubre de 2013 a les 12:05

Els habitants d’ Aiguafreda, Balenyà, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau ja poden inscriure's al projecte “Parelles lingüístiques”.

El projecte “parelles lingüístiques” està impulsat des de l’any 2010 pel Pla de Convivència de la Mancomunitat La Plana, amb la col•laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística d'Osona i l'Òmnium Osona i l'objectiu principal és promoure l'ús del català.

Forma part del programa Voluntariat per la Llengua de la Generalitat de Catalunya, que promou el voluntariat lingüístic, de manera que persones que parlen habitualment català destinen una part del seu temps a conversar amb persones interessades a practicar-lo i incorporar-lo d'una manera natural a les activitats quotidianes, laborals o de relació social.

Els aprenents i els voluntaris del “Parelles lingüístiques” dedicaran 10 hores del seu temps repartides en trobades setmana d'1 hora per fer activitats com anar a comprar, visitar llocs interessants del poble, fer un cafè,... tot conversant en català.

D’aquesta manera es vol facilitar a totes les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo puguin practicar-lo en un context real i distès.

Com que es tracta d’un projecte de voluntariat hi pot participar tothom que sigui major d'edat i la inscripció és totalment gratuïta.

Tothom que hi estigui interessat pot inscriure’s al projecte durant el què resta del mes d’octubre i tot el novembre. La inscripció es pot fer a les oficines dels ajuntaments, durant els matins, o als Punts Joves i Biblioteques, a les tardes.

Aquesta és una gran oportunitat per conèixer persones interessants que provenen de realitats diferents i que viuen entre nosaltres.

Pla de Convivència
Àrea de serveis socials i ciutadania - Mancomunitat La Plana

Darrera actualització: 31.10.2013 | 12:32