Pictogrames per fer els passos de vianants més inclusius

Dimarts, 5 de setembre de 2023 a les 12:00

Les senyalitzacions ‘Para, Mira, Cotxe aturat i Creua’ marcaran els tempos de pas per a persones d’espectre autista i altre grans o amb diversitat funcional.

L’Ajuntament de Tona ha millorat els passos de vianants principals del poble, vies d’accés a equipaments municipals i centres escolars, incorporant pictogrames.

Aquests signes estan pintats en ambdós sentits de forma clara i esquemàtica que sintetitzen missatges amb l’objectiu d’informar, serveixen d’ajuda a persones amb dificultats de comunicació i organització.

El seu objectiu és que infants, persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA) i d’altres persones grans o amb diversitat funcional, puguin travessar els carrers del nostre poble amb més seguretat. A poc a poc hem d’aconseguir que municipis i ciutats siguin més inclusives i accessibles per tothom.

Aquesta acció forma part del conveni de col·laboració amb l’associació TEA-Asperger d’Osona signat aquest any, l’Ajuntament de Tona té la voluntat d’ajudar a desenvolupar alguns els objectius marcats de l’associació com la promoció de la seva inclusió escolar i social, donar a conèixer el trastorn a tota la comarca o desenvolupar la formació als equips docents de les escoles pel que fa a aquest àmbit.

Des de l’equip d’Alcaldia es vol remarcar el compromís per millorar la vida de totes les tonenques i tonencs, fent especial atenció sempre als col·lectius més vulnerables. Amb aquest compromís es duen a terme iniciatives com aquesta.

Darrera actualització: 05.09.2023 | 16:26

Imatges