RECURSOS LGTBI EN EL CONTEXT COVID 19

Dimecres, 29 d'abril de 2020 a les 00:00

L’Estat d’alarma causat per la COVID19 ens ha portat a viure, i ja des de fa forces dies, en confinament, fet que pot derivar a conseqüències negatives per a  moltes persones.

És el cas de les persones LGTBI, que poden estar vivint situacions d’especial vulnerabilitat a la seva llar. Aquestes situacions problemàtiques poden ser el resultat del que ja existia abans de la crisi sanitària, com l’aïllament i la soledat de la gent gran LGTBI, adolescents LGTBI vivint conflictes familiars LGTBIfòbics... o situacions que s’hagin generat noves, com els dubtes relacionats sobre VIH i COVID19, l’accés a la medicació de les persones en transició, etc. 

Per donar suport a les situacions d’angoixa, estrès, aïllament, soledat, depressió, LGTBIfòbia, etc. que aquestes vivències poden ocasionar a les persones LGTBI, la Diputació de Barcelona ha posat a disposició, en una sola web, els diversos recursos i serveis especialitzats existents.

Una web on podem trobar informació i assessorament, com denunciar fets LGTIfòbics, entitats LGTBI actives durant el confinament, recursos (vídeos, documentals, cinema), guies informes i altres publicacions, mitjans de comunicació LGBTBI, reflexions LGTBI per al confinament, etc. 

Així mateix, recordem que a la comarca d’Osona, disposem d’un Servei d’Atenció a la diversitat sexual i identitats de gènere, el SAI LGTBI Osona, i que continua oferint els seus serveis de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15 a 18 h a través del telèfon 93 70 2 72 84 i que per emergències cal trucar al 112.

Darrera actualització: 04.05.2020 | 16:22