UN ANY DE LA POSADA EN MARXA DE L'APLICACIÓ 'FEM BARRIS FEM POBLE'

Dijous, 21 de d’abril de 2022 a les 00:00

Des de l’Equip de Regidoria d’Ecologia i Territori ens agradaria de fer balanç dels primers mesos de l’aplicació (App) Fem Barris Fem Poble, ara que fa just un any que es va posar en marxa.

En primer lloc, volem agrair la implicació de tots els veïns i veïnes en la millora de l’espai públic i la convivència, fet que queda palès amb les més de 450 incidències que s’han rebut. Alhora, aquest número tan alt d’incidències ha suposat un repte per a tot l’equip tècnic, al qual també volem aprofitar per felicitar, ja que de les 468 incidències rebudes, 372 (pràcticament un 80%) han estat resoltes. 

Les categories amb més incidències segueixen essent, per aquest ordre: Mobiliari Urbà, Jardineria, Enllumenat i Neteja Viària. A aquestes quatre categories corresponen més del 75% de les incidències registrades.

Respecte les dades del primer mig any, veiem com s’ha reduït significativament el percentatge d’incidències de jardineria, fet que ens porta a pensar que la subcontractació parcial del manteniment dels espais públics enjardinats a una empresa local per part de Cyca Projectes&Services SL, empresa encarregada del manteniment des de l’any 2018, ja està donant els seus fruits. D’altra banda, les incidències sobre mobiliari urbà segueixen creixent. Moltes d’aquestes incidències són causades per l’incivisme. Un dels reptes de l’equip de govern, i d’aquest equip de regidoria en particular, és aconseguir reduir aquest incivisme que tants maldecaps –tant de convivència com de caràcter econòmic– comporta. És per això que, des de començaments d’any, s’ha incorporat un agent cívic al municipi i, en breu, s’iniciarà una important campanya de civisme.

Tornant a l’App, de cara a seguir millorant, agrairíem que totes aquelles persones que la utilitzeu intentéssiu, en la mesura del possible, adjuntar una fotografia de la incidència denunciada, ja que ajuda molt a identificar-la i a poder-ne distingir la gravetat.

Agraint una vegada més la col·laboració de la població, animem a tothom a seguir utilitzant l’App https://fembarrisfempoble.e-tona.cat/ per aconseguir entre totes i tots el poble que volem.

Darrera actualització: 22.04.2022 | 11:59