Una Tona de Màgia continua creixent en públic

Dimarts, 7 de maig de 2024 a les 00:00

La màgia i la il·lusió han tornat a omplir el poble de Tona des de divendres i fins diumenge amb una infinitat d'espectacles que han ofert mags i magues nacionals i internacionals per mostrar les diferents formes d'entendre i executar la màgia. La Plaça Major, la sala La Canal o el Camp de les Lloses han fet ple absolut durant tot el cap de setmana assolint unes molt bones xifres d'assistència.

En aquesta 8a edició s'ha volgut obrir encara més el poble a tothom afegint un espai màgic: el Jaciment i Museu del Camp de les Lloses. És un punt emblemàtic del poble on fa milers d'anys també es feia màgia i rituals. Per donar-ho a conèixer es va programar una ruta màgica el dissabte al migdia de la mà de Jordi Pota i Imma Mestres que va acabar amb un show del mag Shado dins una de les cases romanes i que va ser un èxit total.

Per altra banda, s'ha tornat a programar la Gala Golfa que dona el tret de sortida al festival amb un espectacle per a majors de 18 anys a la sala La Canal el divendres a la nit. Aquest any ha anat a càrrec dels mags Ramó i Àlex Gilabert que han estrenat el seu show "Bipersonal". Aquesta gala comparteix espai amb el plat fort del festival, les gales internacionals, que en la 8a edició han portat mags de Rússia i Alemanya. A més, ha sigut l'any que han participat més magues en la gala amb la reconeguda ventríloqua Celia Muñoz, la ballarina Jaana Felicitas i la Raquel Molano com a presentadora, a més del Mag Edgarg i el rus Artem Shchukin. Entre tots van oferir sis números de manipulació, il·lusionisme, grans il·lusions i levitació, entre altres.

Per posar punt final a la 8a edició, Jordi Pota ha estrenat el seu espectacle "A què juguem? SHOW" que combina màgia i joc, dues passions del poble de Tona. Amb la sala de La Canal plena de fanàtics dels jocs de taula i de la màgia es va tancar un festival amb infinites actuacions durant els 3 dies.

Continua la programació d'artistes emergents
Els dos espais ubicats als carrers Major i Barcelona per a artistes emergents i consolidats ha tingut, com és habitual, molt bona rebuda. A més, entitats del poble com el grup de batucada Batuka Batraka també han participat del festival. La Maga Susana, Joaco Showman o el mag Jan i han sigut alguns dels artistes que han actuat en aquests punts. A més, durant el migdia del cap de setmana, hi ha hagut dos mags fent màgia de prop pels carrers i també a les residències de Tona. I un discjòquei, LAVE, ha posat música el vespre de dissabte i els migdies de dissabte i diumenge.

Darrera actualització: 07.05.2024 | 11:39

Imatges