VIU I FES VIURE DONANT SANG A TONA AQUEST SETEMBRE

Dimarts, 30 d'agost de 2022 a les 00:00

Amb el lema “Viu i Fes Viure”, fem una crida a tothom qui pugui donar sang per ajudar a remuntar les reserves de sang. Tot i que la donació s’ha mantingut en els primers mesos de l’any, les necessitats han augmentat, i ara en fan falta més.

Tona organitza una campanya  de donació de sang L’Espai Muriel Casals, dimarts 6 de 17 a 21 hores i dimecres 7 de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

Amb el lema “Viu i fes viure” recordem que els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments. Avui disposem d’aquest component per als següents 5 dies, quan l’òptim és tenir-ne per a 8.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

  • Tingui entre 18 i 70 anys
  • Pesi 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Al web www.donarsang.gencat.cat es poden consultar el lloc més proper on donar sang.

Les persones que tinguin previst un viatge, poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang un cop s’ha tornat.

Donació de medul·la òssia

En totes les campanyes de donació, aquelles persones que tinguin entre 18 i 39 anys, poden registrar-se com a donants de medul·la òssia. Per fer-ho, cal que ho demanin en el moment de l’entrevista mèdica.

En el mateix moment que fan la donació de sang, traurem un tub extra per analitzar quin tipus de medul·la té el donant i incorporar-lo al registre mundial de donants de medul·la. En cas que sigui compatible amb una persona malalta, el trucarem per avisar-lo si vol fer efectiva la donació de medul·la.

Darrera actualització: 30.08.2022 | 09:29