Biblioteca Caterina Figueras

Temporalment, mentre durin les obres de millora de la Biblioteca Caterina Figueras, ens trobareu a l'edifici annex a l'Espai Muriel Casals ( carrer Jaume Balmes, 51 )

Aquest bonic edifici noucentista havia estat entre els anys 30 i 80 escola de la població i va ésser construït gràcies a la donació d'Antoni Figueras, estiuejant de la població, en record a la seva filla Caterina.

L'accés principal té uns porxos coberts sobre arcades de mig punt, la qual cosa potencia la monumentalitat dels edificis. El porxo està coronat amb un escut del regnat d'Alfons XIII, modificat més tard. Com a complements decoratius, les façanes mostren en la part alta una sèrie d'esgrafiats on es presenten diverses activitats infantils. Aquests gravats varen ser dissenyats pel gravador i pintor Manuel Puig i Genís.

Denominació: Antigues escoles Caterina Figueras
Situació: C/ Antoni Figueres, 62
Època: 1928
Arquitecte: Manuel Gausa
Context: Zona urbana sense edificis adjacents.
Conservació: Es va fer una important restauració els anys 1990-1993, per utilitzar l'edifici com a biblioteca i sala d'exposicions. Actualment presenta un estat immillorable.
A destacar: La importància volumètrica dels dos cossos i el joc obtingut pels diferents plans de cobertes; la decoració de les façanes, així com el resultat de la restauració, que ha donat a l'edifici tota la seva bellesa original.

-CLICA I CONSULTA LA CARTA DE SERVEIS DE LA BIBLIOTECA CATERINA FIGUERAS

Carrer de la Font, 9 - 08551 Tona
Telèfon: 938 871 395
Adreça electrònica: b.tona.cf@diba.es
Lloc web: www.bibliotecatona.cat
Horari:  
Horari d'estiu: Tardes: de dilluns a divendres de 16.00 h a 21.00 h Matins: dimecres i divendres de 10 h a 13 h Horari d'hivern: Tardes: de dilluns a divendres de 15.30 h a 20.30 h Matins: dimecres i dissabte de 10 h a 13.30 h
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 07.09.2023 | 13:21