JOVENTUT

Tona Jove és el servei de joventut de l’Ajuntament de Tona que respon a diferents eixos de la política de joventut i que pretén acompanyar a les persones joves en el seu procés de creixement i emancipació cap a la vida adulta. 

Així, es treballa a partir de programes i propostes amb l’objectiu de potenciar en les persones joves: l'èxit acadèmic i professional, ocupació i feina, habitatge, salut i benestar, cultura i participació, igualtat de gènere i la prevenció en l’àmbit de violències.

 1. Servei d'informació juvenil: servei d'informació adreçat a joves per donar resposta a qualsevol consulta sobre emancipació o vinculades a les diverses temàtiques de les polítiques de joventut.
 2. Servei de suport a grups de joves i associacions: conjunt d'accions i formacions amb l'objectiu de millorar i fer créixer els projectes i l'autogestió de les entitats juvenils de la població.
 3. PIDCES: programa d'intervenció als patis dels centres educatius de secundària de Tona.
 4. Espai de trobada: zona amb taules, cadires, revistes i premsa, jocs de taula... on els joves poden trobar-se, reunir-se...
 5. Programació d'activitats: espai de treball on joves, entitats i tècnics treballen per generar una proposta d'activitats d'interès per als joves.
 6. Oficina d'orientació acadèmica i professional: Servei que s'ofereix principalment per acompanyar els joves en les transicions, ja siguin laborals, educatives o domiciliàries, i per avançar cap a l'autonomia i el desenvolupament personal.
 7. Centre de noves oportunitats: programa que ofereix acompanyament a joves amb manca de competències i estudis no finalitzats.
 8. Jornades Càpsula: acompanyament a joves i famílies en el coneixement i la tria de les diferents opcions educatives.
 9. Lleure educatiu: propostes de formació en el lleure dirigides a persones majors de 16 anys amb l'objectiu d'aconseguir l'èxit en la trajectòria laboral.
 10. Dinamitza't: programa que ofereix propostes d'oci positiu a les persones joves durant l'any i compleix amb l'objectiu de promoure l'autonomia, el desenvolupament personal i la participació de les persones. A més a més, també vetlla per promoure la vida saludable de les persones a través de diferents propostes d'activitats i avançar cap a una societat més cohesionada.
 11. Servei d'habitatge: servei per facilitar la transició domiciliària de les persones joves.
 12. Programa Respira Jove: programa de suport emocional a adolescents de la població de Tona.
 13. A cegues no mola: programa de sensibilització, prevenció i intervenció entorn les violències sexuals i LGTBIfòbiques, comportament sexistes i consum. El programa compleix amb l'objectiu de promoure la vida saludable entre les persones joves i la igualtat efectiva.
 14. Suport a artistes juvenils: programa que facilita a les persones joves poder portar a terme activitats artístiques, donar a conèixer els seus projectes artístics, potenciar l'aprenentatge i apropar-los la cultura.
 15. Consell de joves: Espai de trobada i experiències dels diferents projectes de participació juvenil (equip de programació de la festa major jove, activistes culturals, programació d’oci alternatiu, Tona Secreta…

Contacta amb nosaltres:
Carrer Jaume Balmes, 51 - 08551 Tona - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 638 30 77 36
Adreça electrònica: info@tonajove.cat
Lloc web: www.tonajove.cat
Instagram: @tonajove

 

Adreça:

Carrer Jaume Balmes, 51 - 08551 Tona - Barcelona (Catalunya)

Darrera actualització: 10.05.2022 | 13:32