Conèixer in situ la gestió de les deixalles

Divendres, 4 de d’octubre de 2013 a les 11:22

La gent gran de Tona visita les instal·lacions de la Mancomunitat La Plana.

Aquest dijous dia 3 d'octubre una desena de persones grans de Tona, acompanyades per voluntaris de Creu Roja i tècnics de la mateixa Mancomunitat, han participat d'una visita guiada a la planta de triatge, planta de compostatge i deixalleria de la Mancomunitat La Plana. L'arribada a les instal·lacions ha sigut a les 10 del matí, ja que s'ha marxat caminant des de l'espai de la Canal mitja horeta abans.

L'objectiu d'aquesta visita, emmarcada dins la campanya de civisme tona.net@ desenvolupada per l'Ajuntament del municipi, ha estat donar a conèixer el recorregut que fan les deixalles un cop aquestes són recollides davant de cada casa amb el sistema porta a porta.

Els tècnics que han guiat la visita han ressaltat la importància de fer una bona selecció de les escombraries des de casa i han aprofitat per recordar els horaris i els serveis de medi ambient que estan a disposició dels habitants de Tona.

Després de la visita a les instal·lacions i d'un petit esmorzar, la gent gran ha pogut veure un vídeo educatiu on es mostra tot el procés del tractament de la matèria orgànica, des de que es selecciona a casa fins que es transforma en compost, adob per a les plantes.

La programació de la campanya de civisme, continua el proper dimarts dia 8 d'octubre a les 10 del matí, a Can Codina on es farà un taller de sabó per aprendre a donar una altra vida a l'oli de cuina reciclat. Per inscripcions es pot trucar al telèfon de l'Àrea Social de la Mancomunitat 938125445.

Aquestes activitat es situen dins del marc de les activitats conjuntes entre l'Àrea de Medi Ambient i Serveis Socials de La Mancomunitat La Plana, que juntament amb l'ajuntament de Tona, han promogut aquesta visita i el taller de sabó.

Dinamització de gent gran
Àrea de Medi Ambient

Darrera actualització: 24.10.2013 | 12:50

Imatges

El grup en un dels moments de la visita