Noticies

 • Parc de salut i oci NOU PARC DE SALUT I OCI PER A LA GENT GRAN I ELS INFANTS 30-01-2023

  Situat al final del carrer Montserrat (entre el carrer Goules i el carrer Osona), és una proposta d'un col•lectiu de jubilats de la zona guanyadora de la passada edició dels Pressupostos Participatius. 

 • EMC PLE ORDINARI DEL MES DE GENER 27-01-2023

  Aprovats els resultats de les votacions i les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius de Tona 2022, entre les quals en destaca la instal·lació de plaques solars a l’Espai Muriel Casals.

 • Estació meteorològica RESUM METEOROLÒGIC DE L’OBSERVATORI DE TONA – 2022 25-01-2023

  Aquest any podem certificar que el canvi climàtic ja està confirmat. Hem d’anar assimilant que la dinàmica atmosfèrica ha canviat, i l´augment de la temperatura, períodes més llarg de sequeres, pluges  intensives i que causaran danys notables, disminució de les gelades, etcètera es normalitzaran.

 • Dia internacional de l'educació L’EQUITAT: UNA NECESSITAT SOCIAL I EDUCATIVA 24-01-2023

  Un poble educa més enllà de les seves escoles: hi ha uns espais i uns temps amb un gran valor educatiu. Parlem de  la xarxa d’activitats extraescolars, les activitats de vacances, la programació cultural, el temps de lectura, el temps de joc, de les activitats esportives i un llarg etcètera.

 • LED Canal MILLORA DE L'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DE LA SALA DE LA CANAL 20-01-2023

  La millora es concretarà en la instal·lació de llums LED i un sistema de telegestió pel control de climatització.

 • Espai Muriel Casals LA INSTAL·LACIÓ DE PLAQUES SOLARS PER A AUTOCONSUM COMPARTIT A L'ESPAI MURIEL CASALS PROPOSTA GUANYADORA DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2022 13-01-2023

  Les altres propostes guanyadores han estat la dinamització i impuls de la transició energètica i les comunitats energètiques, el lliurament de vals d’aparcament gratuït a Tona Punt de Comerç i Serveis per afavorir l’activitat comercial, i la realització d’un estudi sobre el model d'habitatge cooperatiu.

 • Teatrets PRESENTADA LA TEMPORADA 2023 DE TEATRETS D’OSONA 12-01-2023

  Ahir es va celebrar a la Sala La Canal la presentació de la temporada 2023 de Teatrets d’Osona, en la qual s’han donat a conèixer els espectacles programats durant els primers mesos de l’any.

 • Parquet pavelló PARQUET PER A LA PISTA 2 DEL PAVELLÓ 10-01-2023

  Durant el mes de desembre i la primera setmana de gener, s'han realitzat les obres per instal·lar parquet a la pista 2 del Pavelló Municipal d’Esports.

 • Conte de Reis 2022 LLIURAMENT DE PREMIS DEL CONCURS PÚBLIC PER LA CREACIÓ DEL CONTE DE REIS 2022 10-01-2023

  El passat 28 de desembre es van lliurar els premis del concurs públic per a la creació del Conte de Reis en el marc de l'Hora del Conte que organitza la Biblioteca Caterina Figueras.

 • Millores piscina municipal OBRES DE MILLORA DE LA PISCINA MUNICIPAL 09-01-2023

  El mes de novembre van finalitzar les obres de millora de la piscina municipal amb l’objectiu d’ampliar el vas de la piscina petita, eliminar les fugues d’aigua actuals i reforçar estructuralment la solera i les parets del vas interior.

 • PLE ORDINARI DEL MES DE DESEMBRE 29-12-2022

  Aprovada la convocatòria i les bases reguladores dels Pressupostos participatius joves de Tona 2023, que permetran decidir als i les joves del municipi decidir la destinació de 25.000 euros del pressupost municipal: 14.000 euros per a activitats i 11.000 euros per a inversions.

 • A QUÈ JUGUEM ESTRENEM CAMPANYA PER FOMENTAR EL JOC LLIURE D’ESTEREOTIPS DE GÈNERE 22-12-2022

  La campanya va adreçada a infants i a la població adulta, ja que és durant la infància de les criatures que les persones adultes tenen l’oportunitat de reflexionar i educar en valors d’igualtat de gènere i així fer possible que desenvolupin tot el seu potencial en qualsevol dels àmbits de la vida, sense discriminar les persones, i sempre valorant i respectant les diferències.

 • Targetona POSEM EN MARXA LA TARGETONA: LA TARGETA DELS IRREDUCTIBLES 21-12-2022

  La regidoria de Desenvolupament Local ha treballat per poder oferir des de l’Ajuntament un incentiu a les compres fetes a Tona: la Targetona, una targeta de poble que el teixit comercial demanava des de feia temps.

 • Enllumenat TONA RENOVA TOT L’ENLLUMENAT PÚBLIC AMB TECNOLOGIA LED 20-12-2022

  A finals d’any acabarà la primera fase d’actuacions de millora de l’enllumenat públic del municipi.

 • Proenergia PROENERGIA OSONA IMPULSA LA COMPRA CONJUNTA DE PLAQUES SOLARS AMB UN SEGON GRUP D'EMPRESES 20-12-2022

  El programa pilot, en el que hi han participat vuit indústries, entre les quals Envernissats Roma de Tona, s’ha tancat de manera satisfactòria.

 • Itinerari Castell REMODELACIÓ I ADEQUACIÓ D’UN TRAM DE L’ITINERARI DEL TURÓ DEL CASTELL 14-12-2022

  Aquest mes d’octubre, gràcies a la subvenció dels espais naturals de Catalunya als hàbitats i espècies, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020, que atorga el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Tona ha realitzat un seguit d'actuacions de millora d’un tram de l’itinerari del Castell. L'objectiu d’aquesta subvenció ha fet possible que es portessin a terme actuacions de restauració, conservació i millora d’aquest espai de l’itinerari i ,també, promoure la divulgació del coneixement i sensibilització de l’entorn en relació a la fauna i flora, així com també fomentar-ne la seva conservació.

 • Plaques Pompeu Fabra RETIRADA DE SÍMBOLS FRANQUISTES D'ESPAIS PÚBLICS 05-12-2022

  Tres plaques de l'Instituto Nacional de la Vivienda, que fins fa poc eren en façanes de cases del carrer de Pompeu Fabra, són els darrers elements amb simbologia franquista que hi havia als nostres carrers.

 • Juntes gent gran LA JUNTA DE L'ASSOCIACIÓ DE GENT GRAN DE TONA PARTICIPA A LA TROBADA DE JUNTES DE LA MANCOUNITAT LA PLANA 26-11-2022

  Folgueroles acull la segona trobada de Juntes Directives d’entitats de gent gran de la Mancomunitat La Plana.

 • PLE ORDINARI DEL MES DE NOVEMBRE 25-11-2022

  Joan Rovira i Boix és nomenat premi Mil·liari 2022.

 • INAUGURACIÓ DEL MONUMENT A LES PERSONES DONANTS DE SANG 24-11-2022

  El proper diumenge, 27 de novembre, a les 12.00 hores, tindrà lloc l’acte d’inauguració del monument a les Persones Donants de Sang a la cruïlla del carrer Torras i Bages amb el carrer Travessia. L’autor de l’escultura és Pere Parés Bartrina

 • A QUÈ JUGUEM A QUÈ JUGUEM? TOT COMENÇA EN EL JOC 09-11-2022

  La Mancomunitat La Plana i els Ajuntaments integrants apostem per fomentar el joc lliure d’estereotips de gènere a través d’una campanya pròpia.

 • Ple octubre 2022 PLE ORDINARI DEL MES D’OCTUBRE 28-10-2022

  Queden aprovades les ordenances fiscals per a l’exercici 2023 de Tona. Els nous preus públics i taxes aprovades repercuteixen els mínims increments possibles, tenint en compte la previsió de pujada del cost de la vida, principalment per l'augment del cost de l’energia.

   

 • Bicibús Tona EL BICIBÚS HA ARRIBAT A TONA 24-10-2022

  El passat divendres, 21 d’octubre, es va posar en marxa el Bicibús als carrers del nostre poble.

  L’AFA de L’Era i l’AMPA de la Vedruna, en col·laboració amb les direccions d’ambdues escoles i l’Ajuntament de Tona, i disposant de l’important suport tècnic i organitzatiu de Canvis en Cadena, han fet possible aquesta iniciativa. Així mateix, la comunitat energètica ‘La Tonenca’, creada recentment, també hi col·labora.

 • ludo OBRIM EL NOU SERVEI D'INTERVENCIÓ SOCIOEDUCATIVA 'LA LUDO' 18-10-2022

  S’inicia una nova etapa i es crea un nou servei, amb el nom de SIS La Ludo. Un Servei d’Intervenció Socioeducativa que ha de fomentar una intervenció educativa integral dels infants i joves del poble, de participació infantil i apoderament, i sobretot que
  inclogui les famílies les quals prenen un paper més actiu.

 • Tarifació social LA TARIFACIÓ SOCIAL A L’ESCOLA BRESSOL JA ÉS UN FET! 10-10-2022

  La tarifació social és un sistema de preu públic en què cada família ha de pagar en funció dels seus ingressos. Les dades bàsiques per calcular la tarifa són tant el nombre de persones que componen la unitat familiar com la seva renda. S’estableixen diferents trams amb diferents preus de la taxa.

Darrera actualització: 03.02.2021 | 08:16
Darrera actualització: 03.02.2021 | 08:16