Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local

Dimecres, 20 de març de 2019 a les 00:00

Per tercer any consecutiu hem estat guardonats amb el segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública local, mantenint el 98% de compliment dels indicadors de transparència al web municipal.

La UAB va lliurar el passat dia 13, el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, que arriba enguany a la sisena edició, en un acte conduït pels periodistes Núria de José i Dani Gutiérrez. 

Així, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural  (LPCCP), que és qui fa les avaluacions, alerta que els resultats indiquen un estancament de la transparència ja que només un 10,8% dels ajuntaments obtenen els segells i el 79% dels 947 municipis ni tan sols aproven l’avaluació realitzada.

En total, 110 administracions han rebut distincions (105 segells i cinc mencions). Enguany s’ha atorgat el Segell Infoparticipa a 98 ajuntaments (sis més que l’any passat), i en el cas de Tona s'ha obtingut un 98% dels d'indicadors positius, manetenint el resultat de l'any passat amb la voluntat de que per al proper exercici s'assoleixi la xifra del 100% d'indicadors positius.

Recordem que el Mapa InfoParticipa és una eina impulsada pel LPCCP de la UAB l'any 2012, en analitzar la informació dels webs dels 947 ajuntaments catalans, per a fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals.

Darrera actualització: 02.07.2019 | 14:23

Imatges