Llocs d'interès

Més enllà dels llocs d'interès aquí ressenyats, també trobareu més informació interessant al web de la Biblioteca Caterina Figueras. Història i Patrimoni

 • Sant Miquel de Vilageriu Sant Miquel de Vilageriu

  Església romànica d'una sola nau rectangular, acabada en absis semicircular. La façana de ponent està coronada per un petit campanar d'espadanya d'un sol ull i l'estructura és de murs de pedra amb carreus vistos sense ornamentació tret de l'absis que presenta un fris d'arcuacions llombardes. La coberta és amb volta de canó de pedra amb coberta de teules.

 • Primera Torre Llussà Torre Llussà

  Construccions de diferents cossos principals rectangulars amb torres que sobresurten d'aquests. Les cobertes són a quatre vessants de teula aràbiga envernissada. En alguns cossos de dues vessants. En els tres edificis les façanes són asimètriques a causa de la distribució dels volums. Les obertures no són gaire grans i estan en general decorades amb dintells de pedra. Hi ha una combinació de portals i finestres rectangulars amb finestres de mig punt o altres amb arc conopial. Les façanes estan arrebossades i pintades.

 • Torre Simón Torre Simón

  Construcció rectangular amb una torre adossada i una altra que sobresurt de la coberta, la qual és de quatre vessants de teula aràbiga envernissada de dos colors, tot i que ara pràcticament no es distingeixen. Les obertures de la façana principal estan disposades simètricament respecte a l'eix central on destaca la decoració de la porta del balcó central amb una barreja d'estils des de les columnes jòniques fins al dintell amb una insinuació gòtica tocat per un medalló abarrocat. A les cantonades es poden veure uns medallons de pedra sota de la cornisa decorada amb maó vist. A les façanes laterals hi ha una galeria de columnes de pedra i arcs.

 • Torre Guaita del Castell Torre major del Castell

  Construcció aïllada de planta quadrada amb murs de pedra de la mateixa zona lligades amb morter de calç amb la tècnica de l'encofrat. La coberta és amb volta de canó.

 • Xemeneia de Can Codina Xemeneia de Can Codina

  Construcció amb la forma de la típica xemeneia d'obra vista de secció circular, amb un acabat decorat.
  Conservació: s'ha deixat com a símbol de la revolució industrial a Tona. Hi ha un sòcol de llambordes tancades per una cadena de ferro. El seu estat és bo.

Darrera actualització: 31.01.2022 | 12:01
Darrera actualització: 31.01.2022 | 12:01