|
 

EL VI CONCURS DE CARTELLS PEL 25N JA TÉ GUANYADOR

Dijous, 11 de maig de 2017 a les 10:40

Nicolàs Quiroz guanya el Concurs de cartells vinculat al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les dones.

El veredicte es va conèixer dijous 4 de maig al Casal Cultural i Recreatiu de Sant Pere de Torelló on va tenir lloc l’acte de lliurement del premi i l’exposició de tots els cartells presentats al concurs.

El concurs és organitzat des del Consell Comarcal d’Osona a través de l’Ajuntament de Vic (VicDones-SIAD Osona), l’Ajuntament de Manlleu (SIAD Manlleu), l’Ajuntament de Torelló i la Mancomunitat La Plana.

Acte de lliurament de premis
El passat dijous es va dur a terme l’acte d’entrega del premi, que comptava amb 26 cartells arribats de diferents municipis de la comarca i de fora de la mateixa. L’acte va ser dirigit per l’actriu Pepa Lavilla que va teatralitzar emotivament la vivència d’una dona maltractada. Aquesta col·laboració es va portar a terme a través del suport de l'Oficina de Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona.

L’acte d’entrega va comptar amb la presència del regidor de Sant Pere de Torelló, el Sr. Joaquim Fité, i la consellera del Consell Comarcal, la Sra. Montserrat Juvanteny. També amb la intervenció del grup de cuina de Sant Pere de Torelló de l’Associació Dones a l’atur que no s’aturen que van fer-se càrrec del berenar.

El jurat d’enguany va ser format per Maria Godayol Ramos (presidenta de l’associació Som Dones de Taradell), Helga Masramon Fontserè (tècnica d’igualtat del SIAD de Manlleu), Maria Villegas Jiménez (tècnica d’igualtat de Torelló), Núria Muñoz Carreras i Belén Herrero Sánchez (tècniques d’igualtat de l’Oficina VicDones-SIAD Osona).

Les tècniques d’igualtat, també membres del jurat, van explicar com havia estat el procediment per a arribar al cartell guanyador. Per consens es va anar descartant els cartells quan el missatge o el disseny no s’ajustava a la lluita contra la violència o les característiques apropiades per a un cartell. D’aquesta primera volta en van quedar nou cartells, dels quals es va acabar considerant finalistes tres.

Els tres cartells finalistes pertanyen a Helena Capdevila de Manlleu, Eulàlia Sistachs de Vic i Nicolàs Quiroz de Vic.

El cartell ‘La violència no és un joc’ de Nicolàs Quiroz ha estat el guanyador d’enguany i serà la imatge comarcal dels programes de la campanya del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones.

El guanyador va explicar el procés que va seguir per a l’elaboració del cartell: es va informar sobre la violència masclista dins l’àmbit de la parella i va pensar que les filles i els fills també la pateixen i que una manera que tenen per expressar-ho és a través del joc. És per això que va contactar amb una família perquè jugués seguint unes consignes, que no denotaven violència però que fotogràficament es representava.

El cartell i els 26 cartells s’aniran exposant a diferents municipis de la comarca al llarg del 2017.

Last update 11.05.2017 | 10:44